Ventilatori

Služe za pneumatski transport različitih sitnih, samlevenih ili drobljenih masa u procesu proizvodnje peleta.

Ventilatori imaju presudan uticaj na efikasnost proizvodnje, potrošnju energije i kvalitet peleta.

Nezamenljivi su pri transportu ili pakovanju rasutih tereta. Izradjujemo ih u različitim verzijama kapaciteta i snage od 1,1 kw – 75 kw. Prilikom proračuna kapaciteta ventilatorske jedinice važno je uzeti u obzir stepen vlažnosti, temperaturu, približne dimenzije i visinu na koju se transportuje masa.

Količina materijala koji se transportuje direktno zavisi od snage ventilatora, koju opredeljuje kupac prema svojim konkretnim potrebama. Delovi sklopa ventilatora su tako koncipirani da je habanje svedeno na minimum iako su u pitanju abrazivni materijali.

KORIŠĆENJE VENTILATORA

Ključni element u mašinama za proizvodnju peleta

Zaduženi za kretanje vazduha kroz pelet mašinu i obezbeđivanje potrebnih uslova za proizvodnju kvalitetnog peleta, koriste se u tri glavna dela procesa proizvodnje.

1. Sušenje

U prvom delu procesa, nakon što se sirovina izdrobi i pretvori u čips, ona mora da se osuši. Ventilatori se u ovoj fazi proizvodnje koriste za pokretanje tople vazdušne struje koja će osušiti ovu masu.

2. Mlevenje

U drugom delu procesa, masa za pelet se mlevenjem pretvara u sitnije delove kako bi se obezbedila konzistentnost veličine peleta. Ventilatori se koriste za prenošenje mase za pelet u procesu mlevenja i obezbeđivanje dovoljne količine vazduha koja će pomoći u održavanju optimalne temperature i vlažnosti tokom procesa mlevenja.

3. Hlađenje

U trećem delu procesa, pelet mora da se ohladi pre nego što se upakuje i uskladišti. Ventilatori se koriste za hlađenje peleta tako što izvlače toplotu iz peleta kako bi pelet ostao tvrd i sjajan. Ovo je važno da bi se sprečilo pregrevanje peleta i održala potrebna vlažnost.

Tražite najbolje ventilatore?

Kao lider u oblasti proizvodnje rešenja za proizvodnju peleta, mi smo pouzdan partner za svakog klijenta. Kontaktirajte nas i saznajte kako vam možemo pomoći da ostvarite uspeh.

Kvalitetan ventilator – Efikasnija proizvodnja

Ventilatori u pelet mašinama su vrlo bitni elementi koji omogućavaju neophodne uslove za proizvodnju kvalitetnog peleta. Uz korišćenje pravilno podešenih ventilatora, pelet se proizvodi brže i efikasnije, a takođe se smanjuje potrošnja energije.

Stoga je važno da se obavljaju redovni pregledi i servisi ventilatora u pelet mašinama kako bi se osigurala njihova funkcionalnost i trajnost. Redovna kontrola lopatica ventilatora i podmazivanje ležaja produžava vek trajanja sklopa.

GALERIJA PROIZVODA

Realizovani projekti izrade kofičastih elevatora

Pogledajte neke od uspešno realizovanih projekata izrade ventilatora.

Potreban vam je pouzdan partner?

Kao lider u oblasti proizvodnje rešenja za proizvodnju peleta, mi smo pouzdan partner za svakog klijenta. Kontaktirajte nas i saznajte kako vam, možemo pomoći da ostvarite uspeh.